Opgepast

Er werden ons hier en daar betalingsproblemen gemeld met sommige browsers. Indien het niet lukt om een bestelling te plaatsen, raden we aan om het te proberen met een andere browser dan welke je gewoonlijk gebruikt. Indien het nog steeds niet lukt en u het boek wil betalen via een overschrijving, klik dan verder via onderstaande knop voor alle details.

Blijven hangen

Gerry De Mol & Paul De Schepper

Een stevig gebonden boek waarin we uitpluizen hoe het caféleven vandaag en gisteren floreerde in de Durmestad.

Blijven hangen

Gerry De Mol & Paul De Schepper
Blijven hangen

Dit jaar wordt het jaar van de Lokerse cafés. In het najaar publiceert Cultuurraad een rijk geïllustreerd boek over het Lokerse Caféleven én komt er een tentoonstelling. Van de makers van Lokerse Liekskes. Je zal er kunnen grasduinen tussen pot en pint, foto en schilderij, kaartenboek en gaaibol, tussen vandaag, gisteren en morgen.

Zoals bij de andere boeken die door Cultuurraad zijn uitgegeven verwachten we in opnieuw een stormloop op deze uitgave. Een stevig gebonden boek waarin we uitpluizen hoe het caféleven vandaag en gisteren floreerde in de Durmestad.

Een hebbeding en een perfect nieuwjaarscadeau. Een nog perfecter relatiegeschenk en een ding waar je een groot deel van de Lokerse bevolking mee bereikt.

Bovendien start op dat moment de tentoonstelling BLIJVEN HANGEN in het stadsmuseum, die tot eind volgend jaar maanden zal blijven hangen en waar we duizenden bezoekers verwachten.

€42/exemplaar

Ik haal zelf mijn exemplaar op bij de Toeristische Dienst Lokeren


Verstuur per post

*Verzendingskost van €7,40 wordt automatisch verrekend bij je betaling.


We bieden BLIJVEN HANGEN ook aan in combinatie met een aantal gelegenheidskoopjes

Boek + Prentkaarten met oude Cafés van Lokeren

De Cultuurraad Lokeren biedt u een verzameling aan met 15 foto’s van Lokerse herbergen uit een ver en niet zo ver verleden.

Boek + Prentkaarten met oude Cafés van Lokeren

Blijven hangen + prentkaarten

Deze collectie bevat foto’s uit privécollecties, het Stadsarchief Lokeren en het archief van de Koninklijke Oudheidkundige Kring Waasland met foto’s uit de verzameling van Frans De Vos en Abel Raemdonck. Er zijn ook enkele onuitgegeven foto’s bij van Julien Roelandts. (voorzitter en mede-oprichter van de Lokerse Fotoclub). Op de keerzijde van de kaarten staat informatie over de naam en locatie van de herberg en over de uitbaatsters en uitbaters.

250 exemplaren beschikbaar. €57/pakket

Ik haal zelf mijn exemplaar op bij de Toeristische Dienst Lokeren


Verstuur per post

*Verzendingskost van €7,40 wordt automatisch verrekend bij je betaling.


Boek + Geschenkenmand Made In Lokeren van Jean.

Jean plaatst de Lokerse specialiteiten graag in de spotlight met dit assortiment Lokerse producten.

Boek + Geschenkenmand Made In Lokeren van Jean.

Blijven hangen + Lokeren 2000

Jean is een delicatessenzaak met koffie- en wijnbar in hartje Lokeren. Ontdek er wereldse wijnen, verse pralines van chocolaterie Valentino, de bakmixen van Désirée by Roger Van Damme en fijne lekkernijen.
Bij Jean wordt constant gegraven in het verleden en op zoek gegaan naar producten die bereid worden in Lokeren of één van zijn deelgemeentes.

De samenstelling van de mand kan licht variëren een bevat o.a.

- Een Lokers bier zoals bv. Lokereire
- Peperkoek van De Vreese
- Vruchtensap van Verhofstede
- Koffie van Estrella
- Aerts speculaas en marsepein
- Snoepjes van Trefin
- etc...

Jean.
De beste producten selecteren we voor je. Goede kwaliteit, dat vinden we evident.
Van heerlijke wijn, over lekkere pralines tot origineel tafelgerei en smakelijke tapas: laat je zintuigen prikkelen!
Samen proeven van lekkers: dat is toch puur genieten?
Jean laat je als smaakboetiek kennismaken met allerlei nieuwe sensaties. Ondertussen kan je je ogen de kost geven in het historisch pand. In het gerenoveerde oud herenhuis – het woonhuis van wijlen burgemeester De Noos – ligt de focus op smaak en kwaliteit.

Jean is een delicatessenzaak met koffie- en wijnbar waar le goût du bonheur centraal staat.
Want wereldse wijnen en lekkers proeven: dat smaakt naar geluk!

Pr. Thuysbaertlaan 8
9160 Lokeren
info@jean.eu
09 245 12 20

€77/pakket

Af te halen vanaf 7/12/2021 op onderstaand adres:

Jean.
Prosper Thuysbaertlaan 8
9160 Lokeren
09 245 12 20
Meer info en openingsurenBoek + culinaire tochten Dienst Toerisme Lokeren

Fietsen langs landelijke Lokerse wegen, Lokerse lekkernijen proeven in gezellige eethuizen of een koele dronk in een gezellige kroeg. Maak je keuze.

Boek + culinaire tochten Dienst Toerisme Lokeren

Je kan hier het boek samen met een culinaire wandeling bestellen. Je hebt keuze uit 3 wandelingen. Lees er hieronder meer over. Eens besteld, maak je een keuze welke wandeling je wilt doen en wanneer. Dat doe je door langs te gaan bij de Lokerse Toeristische Dienst, Markt 2, Lokeren, of hen te contacteren op nr. 09/340.94.74.
De wandelingen kunnen vanaf 5 december.

Blijven hangen + Lokeren 2000

Culinaire fietstocht Bier van hier

Ongeveer 3 uur - maximum 10 personen per groep

Een rijke brouwerijgeschiedenis, een echte bierbrouwersgilde en niet minder dan acht Lokerse biertjes maken van deze tocht een smaakvolle kennismaking met Unesco-Werelderfgoed. We fietsen langs landelijke wegen naar drie gezellige kroegen waar we telkens één van de Lokerse bieren leren proeven. Op onze route vernemen we meer over de biergeschiedenis van Lokeren en brengen we een bezoek aan het Lokerse bierflesjesmuseum.

Inbegrepen: Gids, drie proefglazen per persoon of frisdrank en de fietskaart Plan bier
Deze fietstocht kan enkel geboekt worden op vrijdag, zaterdag of zondag.
(Tocht kan doorgaan vanaf 7/12/2021 maar u kan al boeken vanaf 1/09/2021)

Blijven hangen + Lokeren 2000

Chocoladewandeling

2 uur 30 - maximum 10 personen per groep

De Maya’s en Azteken noemden het een godendrank. In onze westerse wereld is men het er ook al lang over eens: chocolade is goed voor het lichaam en geest. Zin in een wandeling om duimen en vingers van af te likken?
We starten de chocoladewandeling in het bakkerijmuseum van het Stadsmuseum Lokeren en aansluitend maken we een rustige wandeling langs mooie plaatsjes met tal van wel heel bijzondere proevertjes. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de chocolade, over Fair Trade, waarom de Belgische chocolade de beste is, waar in Lokeren Chocolate Valley ligt, waarom chocolade gezond is en last but not least: wat jouw keuze van die ene praline over jouw persoonlijkheid zegt.

Eindigen doen we in een gezellig eethuis, café of koffiebar met een specialeken voor iedereen die een boon heeft voor chocolade!

Inbegrepen: gids, rondleiding en 5 proevertjes. Op de eindstop kan bijkomend een drankje of eten besteld worden.
Wandeling kan doorgaan vanaf 7/12/2021 maar u kan al boeken vanaf 1/09/2021)


Proevertjestocht Lekker Lokeren

2 uur - maximum 10 personen per groep

Je vertrekt aan het infopunt Toerisme voor een culinaire wandeltocht die je kennis laat maken met de Lokerse streekgerechten en streekproducten.
De gids vertelt over de historiek van deze Lokerse lekkernijen, verrast je met smakelijke verhalen en geeft een paar geheime ingrediënten van Lokerse streekproducten prijs. Dit is genieten met al je zintuigen.

Inbegrepen: gids, rondleiding en vijf proevertjes.
Dit groepsbezoek kan enkel overdag geboekt worden. Niet op zaterdagnamiddag en zondag.
Wandeltocht kan doorgaan vanaf 7/12/2021 maar u kan al boeken vanaf 1/09/2021)

1 Boek + Tocht voor 10 personen: €127

Op afspraak via de Dienst Toerisme Lokeren


Boek + Grote fles Tripel Klok van Brouwerij Boelens

Geniet van een lekkere Tripel Klok van Brouwerij Boelens tijdens het lezen van Blijven Hangen.

Boek + Grote fles Tripel Klok van Brouwerij Boelens

Blijven hangen + Biermand

De familie Boelens komt oorspronkelijk uit Lokeren. De familie van graanhandelaars, mouters en bierbrouwers richtten in 1864 een brouwerij op in de Torenstraat in Lokeren. Later verhuisde de brouwerij naar Belsele nadat brouwerij De Meester-Boelens er de aangetrouwde familie Boelens mee in het brouwersvat trok. Na WO II stopte de productie van bier en werd enkel nog limonade gebotteld. In 1978 nam Kris Boelens de bierhandel over van zijn vader. Hij herintroducerende het bierbrouwen in Belsele. In 2016 kwam zijn zoon Yannick Boelens mee in de brouwerij.

€57/pakket

Af te halen bij de Toeristische Dienst Lokeren

Markt 2
9160 Lokeren
09 340 94 74Boek + Lokerse Liekskes

Paul De Schepper & Gerry De Mol

Laat u verwonderen door het volkse muzikaal verleden van Lokeren met het boek en de cd Lokerse Liekskes.

Boek + Lokerse Liekskes

Blijven hangen + Lokerse Liekskes

Vroeger, voordat er radio en televisie was, waren mensen die een aangename zangstem hadden en deze durfden te gebruiken een levende jukebox die het volk in de straten, cafés en op de markten muzikaal kon vermaken. Deze traditie is, net als een deel van het repertoire, verloren geraakt. Dankzij onderzoek, interviews en verzamelingen van partituren kan men toch een accuraat beeld verkrijgen van de volkse liedjes.
Resonant Centrum Muzikaal Erfgoed

In 1856 maakte Edmond de Coussemaker zich zorgen over de toekomst van het oude volkslied. Zijn Chants populaires des flamands de France was de eerste, baanbrekende verzameling van liederen opgetekend uit de volksmond. Lokerse liekskes is - hopelijk voorlopig - het laatste in een lange reeks van Vlaamse regionale liedboeken. Meer dan anderhalve eeuw na hun grote voorganger hadden ook de Lokerse verzamelaars dat nu-of-nooit-gevoel. Maar al die tijd werden nieuwe liederen oud, en weer het verzamelen waard.
Laat dit met kennis en liefde samengestelde boek met de cd erbij een aanzet zijn om deze liedjes weer te laten weerklinken tijdens Lokerse en andere feesten. Zing ze zelf, want op de radio zal je ze niet horen. En maak er nieuwe. Dan hebben latere verzamelaars ook nog werk.
Wim Bosmans
conservator van de Europese volksinstrumenten van het Mim

75 exemplaren beschikbaar. €72/pakket

Ik haal zelf mijn exemplaar op bij de Toeristische Dienst Lokeren


Verstuur per post

*Verzendingskost van €7,40 wordt automatisch verrekend bij je betaling.


Boek + Straten & Co

Frans De Bondt

Je wil vast in deze straten & co verdwalen, een boek over de pleinen, straten, huizen en stegen van Lokeren.

Boek + Straten & Co

Blijven hangen + Straten en co

Frans De Bondt werd in 2014 bekroond tot de meest verdienstelijke Lokeraar. Hij kreeg de eretitel toegekend voor de publicatie van zijn boek ‘Lokeren, Straten en co’ waarin hij de lezer verraste met zijn encyclopedische kennis over Lokeren.
‘Lokeren, Straten & co’, een lijvig boek van maar liefst 528 pagina’s en een gewicht van meer dan 3 kilogram. Tijdens zijn jaren als commandant van het Lokerse brandweerkorps verzamelde Frans ontelbare socio-economische en historische wetenswaardigheden over straten, gebouwen, evenementen en bedrijven in groot- Lokeren. Het boek is een aanrader voor elke Lokeraar of elke nieuwe inwoner die interesse heeft in de grote en kleine geschiedenis van onze stad.

90 exemplaren beschikbaar. €72/pakket

Ik haal zelf mijn exemplaar op bij de Toeristische Dienst Lokeren


Verstuur per post

*Verzendingskost van €7,40 wordt automatisch verrekend bij je betaling.


Boek + Een Vlaamsche Jongen

Amand De Vos, Amaat L.J. De Vos en Yvan De Maesschalck

Een Vlaamsche jongen is de historie van Constant Vliermans, die het in de 19de eeuw als boerenzoon weet te brengen tot doctor in de geneeskunde.

Boek + Een Vlaamsche Jongen

Blijven hangen + Een Vlaamsche Jongen

Moerdam (Eksaarde) is het geboortedorp van Constant Vliermans (Wazenaar-Amand De Vos). ‘Een Vlaamsche jongen’ brengt ons het verhaal van zijn belevenissen.
In deze autobiografisch gekleurde roman beschrijft Wazenaar de ontwikkelingsgang van Constant Vliermans, een boerenzoon die op eigen kracht, maar moreel gesteund door enkele professoren van de Gentse universiteit, het weet te brengen tot doctor in de geneeskunde.
Naast het oorspronkelijke boek vindt u in deze gelegenheidsuitgave twee bijdragen die ons de persoon Wazenaar en zijn werk beter leren kennen.

De Auteurs

Amand De Vos (Wazenaar), geboren Eksaarde, 9 september 1840 en overleden Gent, 4 november 1906. Volgde na het middelbaar onderwijs (Sint-Lodewijkscollege Lokeren en Sint-Jozef-Klein-Seminarie Sint-Niklaas) universitaire studies te Gent en Brussel, waar hij op 6 augustus 1870 afstudeerde als dokter in de geneeskunde. Werd kapitein-geneesheer in het Belgisch leger, daarna huisarts te Gent. Publiceerde poëzie & proza, waarvan zijn autobiografische roman Een Vlaamsche Jongen het bekendst is.

Amaat L.J. De Vos, geboren Sinaai, 6 augustus 1931. Verwant met de schrijver Wazenaar. Bestudeert reeds jarenlang zijn leven en werk. Gaf verschillende voordrachten en verleende zijn medewerking aan tal van publicaties over Wazenaar.

Yvan De Maesschalck, geboren Wetteren, 25 februari 1956. Studeerde Germaanse filologie aan de Rijksuniversiteit Gent. Is leraar Nederlands en Engels aan de humaniora van de Broederschool te Sint-Niklaas. Werkt mee aan een leerboekenreeks Nederlands (lemma 5/6) voor het middelbaar onderwijs. Publiceerde verschillende bijdragen over het werk van Cyriel Buysse en artikelen in o.m. Ons Erfdeel, Kultuurleven en Poëziekrant. Vast medewerker aan Tiecelijn en Kreatief.

Samenstelling: Georges Tallir

70 exemplaren beschikbaar. €57/pakket

Ik haal zelf mijn exemplaar op bij de Toeristische Dienst Lokeren


Verstuur per post

*Verzendingskost van €7,40 wordt automatisch verrekend bij je betaling.


Boek + Lokeren anno 2000, een tijdsdocument & Oorlog aan de Durme

Cultuurraad Lokeren

De ‘grote’ en ‘kleine’ geschiedenis van Lokeren en het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Lokeren aan de hand van mondelinge getuigenissen, fotomateriaal en nooit eerder vertoonde filmbeelden.

Boek + Lokeren anno 2000, een tijdsdocument & Oorlog aan de Durme

Blijven hangen + Lokeren 2000

Lokeren anno 2000, een tijdsdocument
Met dit cd-romproject Lokeren anno 2000, dat kadert in de activiteiten die werden opgezet rond de millenniumwissel, willen we op een hedendaagse manier de geschiedenis schrijven van de Lokerse gemeenschap zoals u en ik die vandaag ervaren. We hebben geprobeerd de ‘grote’ en ‘kleine’ geschiedenis op een evenwichtige manier in elkaar te verweven. Uiteraard komen de grote lijnen van de Lokerse geschiedenis aan bod, en natuurlijk hebben we een prominente plaats gegeven aan een aantal essays van prominente Lokeraars, maar daarnaast vindt u evengoed een uitspraak van uw overbuur of een tekening van uw kleinkind, of een foto uit het hedendaagse straatbeeld.

Oorlog aan de Durme
De documentaire Oorlog aan de Durme vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Lokeren aan de hand van mondelinge getuigenissen, fotomateriaal en nooit eerder vertoonde filmbeelden.

In de periode 2012-2014 werden 18 mensen geïnterviewd die woonden en leefden in Lokeren tijdens de periode 1939-1945 en de Tweede Wereldoorlog in deze stad dus meemaakten. De getuigen zijn representatief voor wie toen in Lokeren leefde: mannen en vrouwen, volkse mensen en intellectuelen, mensen uit de stad en mensen die op het platteland leefden. Speciale aandacht ging naar wie een zeer specifiek verhaal had, zoals de laatste overlevenden van de bombardementen, een weggevoerde, een onderduiker…

De getuigen vertellen over de bombardementen, de dagelijkse strijd om te overleven, de voedseltekorten, de Duitse bezetter in Lokeren, de bevrijding,… Hun verhelen zijn vaak bijzonder aangrijpend en ontroerend. Zeventig jaar na datum hebben sommigen deze periode nog steeds niet volledig verwerkt.
Maar ondanks alle ellende is er zelfs in deze donkere periode plaats voor humor. De verhalen en anekdotes over het oorlogsleven in Lokeren zijn vaak grappig en getuigen van een blijvend optimisme.

€57/pakket

Ik haal zelf mijn exemplaar op bij de Toeristische Dienst Lokeren


Verstuur per post

*Verzendingskost van €7,40 wordt automatisch verrekend bij je betaling.


Volg ons ondertussen op facebook

Beelden: Paul De Schepper/Tekst: Paul De Schepper & Gerry De Mol

Webdesign: www.hanslengeler.com - www.webdesign-prepress.com
© Cultuurraad Lokeren 2021